Van accountant naar het starten van een thuisbakkerij — mijn weg naar Cosy Treats

Starten met een thuisbakkerij was jarenlang een droom die ik niet durfde na te jagen. In deze blog neem ik je mee in mijn persoonlijke reis: van assistent-accountant naar trotse eigenaar van Cosy Treats by Saskia. Een verhaal over twijfels, coaching, het UWV-traject en uiteindelijk de sprong naar mijn eigen thuisbakkerij.

Starten met een thuisbakkerij was jarenlang een droom die ik niet durfde na te jagen. In deze blog neem ik je mee in mijn persoonlijke reis: van assistent-accountant naar trotse eigenaar van Cosy Treats by Saskia. Een verhaal over twijfels, coaching, het UWV-traject en uiteindelijk de sprong naar mijn eigen thuisbakkerij.

Van cijfers naar cupcakes: mijn omslagpunt

Wat begon als een carrière in de financiële wereld, ging verder in een leven vol zoetigheden vers uit de oven. Jarenlang werkte ik als assistent-accountant bij diverse accountantskantoren. Hoewel ik groeikansen kreeg, verloor ik langzaam mijn passie. De automatisering van het vak en het gebrek aan creativiteit maakten dat ik elke ochtend met tegenzin opstond.

De eerste stap richting het starten van een thuisbakkerij

Opzoek naar ontspanning begon ik te bakken. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een serieuze interesse. Ik volgde een thuisstudie Bakker & Banketbakker via NHA van 12 maanden. In datzelfde jaar was ik ook druk met de voorbereidingen van mijn bruiloft. Het was een pittig jaar, maar ik slaagde én trouwde, twee mijlpalen die me kracht gaven om verder te dromen.

Twijfel, coaching en het duwtje richting mijn thuisbakkerij

Na mijn bruiloft bleef mijn werk leeg aanvoelen. Ondanks mijn passie voor bakken en het behalen van mijn diploma, zag ik het starten met een thuisbakkerij nog steeds als een onrealistische droom. Via mijn werkgever begon ik een coaching traject. Tijdens de gesprekken kwam bakken steeds terug, maar ik bleef vasthouden aan mijn opleiding en werkervaring.
Tot mijn coach zei: “Saskia, je weet allang wat je wilt. Waarom werk je jezelf zo tegen?” Dat was het moment waarop ik besloot om écht te gaan starten met een thuisbakkerij.

Mijn ondernemersplan en het UWV-traject

Ik vroeg een onderzoeksperiode aan bij het UWV en kreeg zes weken om mijn ondernemersplan te schrijven. Ik werkte dag en nacht aan het plan, herschreef het meerdere keren en diende het plan in. Binnen twee dagen kreeg ik groen licht: ik mocht starten met mijn thuisbakkerij.

Van inschrijving tot eerste bestelling

Ik schreef Cosy Treats by Saskia in bij de KvK, volgde een HACCP-cursus, registerde mijn onderneming bij de NVWA en begon met bakken. Tijdens het opzetten van mijn onderneming sprak ik met veel mensen erover en begon ik bij koffiezaakjes te vragen waar hun gebak vandaan kwam. Bij een zaakje waar ik zelf graag kom, kwam er zelfs een proefbestelling uit voor babyshower cupcakes. Zij was zeer tevreden over mijn bestelling en wilde dus graag meer bestellen. Dit was mijn eerste klant die niet direct uit mijn omgeving kwam!

Mijn eigen webshop: Cosy Treats by Saskia

Zes maanden later stond mijn webshop live. Het was een periode vol twijfel, stress en doorzetten, maar ook vol steun, liefde en aanmoediging. Nu ben ik de trotse eigenaar van een professionele thuisbakkerij in Oss, gespecialiseerd in cupcakes, brownies en andere traktaties.

Een droom die ik durfde te volgen

Ik ben dankbaar voor iedereen die mij heeft gesteund. En het mooiste? Ik hoef later niet te zeggen: “Had ik maar…” Want ik heb het gedaan. Het starten met een thuisbakkerij was spannend, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet.

Ben jij benieuwd naar mijn assortiment of wil je zelf iets lekkers bestellen? Neem een kijkje in mijn webshop of stuur me een berichtje — ik bak met liefde voor elke gelegenheid!

Deel dit blog:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer lezen?